CHRISTOPHER CARE CENTRE – Colombo 15

 

Achtergrond.

Het Christopher Care Centre is een dagopvang voor gehandicapte kinderen, met verschillende soorten handicaps. Het is oorspronkelijk gestart voor een dag per week en later uitgebreid naar twee dagen per week met een maximum van 20 kinderen. Helaas  heeft men later weer terug moeten gaan naar één dag per week. De kinderen krijgen er fysiotherapie, spraakles, medische verzorging en kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor de moeders is er de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten

 

De kinderen.

De kinderen komen uit het sloppengebied van Matkuliya, en zijn in de leeftijd van 2 ½ - 15 jaar. De kinderen en hun families worden in hun omgeving genegeerd en gestigmatiseerd; ze vallen buiten de boot. Wij betalen voor de verzorging van de kinderen, omdat de ouders dat vaak niet kunnen.

 

 

Het centrum.

Het centrum geeft de kinderen de zorg die ze nodig hebben. Het transport wordt vergoed, en moeder en kind krijgen ook een voedselpakket mee, waarmee het gezin weer een paar dagen mee vooruit kan. De fysiotherapeut komt op vrijwillige basis en krijgt alleen een kleine vergoeding voor de reiskosten. Andere vrijwilligers verzorgen muziek, handvaardigheid, spel met water of zand  en dans, om ze zo wat plezier te geven.

 

Financiering.

Eerst kwam het geld uit giften van familie en vrienden, maar er zijn nu ook wat locale sponsoren gevonden.  Toch blijven we steeds op zoek naar nieuwe sponsoren. De basis kosten per dag, voor 23 families, komen op een totaal van circa 12.000 Rs.

 

Samenvatting.

Graag zouden de openingstijden willen uitbreiden naar 5 dagen per week, voor deze heel bijzondere  kinderen. We willen ons daarvoor inzetten, als er voldoende fondsen beschikbaar zijn.

 

Tot slot.

Onze basis kosten dekken ook niet meer dan de echte kosten, en er is geen ruimte voor iets extra’s. Voor die dingen, zoals rolstoelen, en looprekken, moeten we steeds op zoek naar nieuwe giften en donateurs.

Alle giften die we ontvangen, zullen worden ingezet voor het welzijn van deze bijzondere kinderen en hun moeders.

 

Bij voorbaat dank voor uw hulp.