Sponsoren

Via onze stichting is het mogelijk een project te ondersteunen of een kind/gezin te helpen in Sri Lanka. De mensen, die hiervoor in aanmerking komen, leven ver onder de armoedegrens. Dit noemen wij sponsoren.

Sponsoren kan op twee verschillende manieren:


Eénmalige sponsoring

Men kan eenmalig een bedrag doneren aan de stichting, waarmee de stichting een bepaald project kan uitvoeren.
In het verleden kwamen deze bedragen vaak voort uit bijvoorbeeld collecten in kerken, cadeaus van huwelijken, sponsorlopen, persoonlijke giften e.d.
De stichting kan hierdoor bepaalde projecten opzetten en/of voltooien, zoals waterputten slaan, ingestorte huisjes repareren of nieuwe huisjes bouwen enz.
Vanaf het begin tot het einde van het project zullen wij erop toezien, dat elke cent wordt gebruikt waar het voor gegeven is.

Maandelijkse sponsoring

Door een kind/gezin te ondersteunen met maandelijks een vast bedrag te storten, helpt u direct op de goede plaats.
Er leven in Sri Lanka zoveel kinderen in erbarmelijke omstandigheden, dat hulp daar erg hard nodig is.
Met uw maandelijkse donatie kan een kind uit een zeer arm gezin:

Maar gelijkertijd heeft het gezin vermindering in lasten, doordat u dat ene kind ondersteunt. Als het kind een beroep heeft geleerd kan het dankzij u de ouders goed verzorgen, zoals dat in deze cultuur de gewoonte is. U investeert nu in een goede toekomst voor een kind.
Het bedrag is per maand: € 18,-.
Sinds kort worden alle geldtransfers overgeboekt door middel van internetbankieren! Zo is ook alles vanuit Nederland te controleren. In november 2006 zijn voor de meeste sponsorkinderen rekeningen geopend bij de Singalese bank.
Voor de mensen daar zijn het namelijk grote bedragen, die met regelmaat binnenkomen. Regelmatig zal onze contactpersoon de sponsorgezinnen bezoeken, foto's nemen en verslag uitbrengen. Persoonlijk is het ook erg prettig om briefcontact te onderhouden. De taal en het niet kunnen lezen/schrijven maakt het soms wat ingewikkeld, maar meestal kent men daar wel iemand die wel Engelse taal kan lezen of schrijven en bereid is om te helpen.